keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Ikkunanpesu höyrypesurilla - käyttökokemuksia

Lähdin hieman epäilevänä ikkunoiden pesuun höyrypuhdistimella. Muussa siivouksessa hyörypesuri on ollut käytössä ja hyväksi havaittu - parhaimmillaan se ollut kaakelilattioidemme suursiivouksessa sekä esim. patjojen ja sohvien puhdistamisessa ja kylpyhuoneen pesussa. Postausta höyrypesurilla siivouksesta täältä (klik).

Ikkunanpesuun en ollut imevää pesuria edes ajatellut aikaisemmin, olin miettinyt jostain syystä, että niitä varten on akkukäyttöiset ikkunanpesimet. 

Meillä on siis imevä hyörypesuri, joka on ns. 3-in 1 laite, joka höyrypuhdistaa, hyöryimuroi ja imuroi.Höyryä ja imua voi säätää pinnan ja likaisuuden mukaan. Non-stop höyryn ansiosta työskentely jatkuu, eikä akkuja tarvitse ladata. Vesisäiliökin on iso sekä paineastia, joten turhia keskeytyksiä ei ollut.

Perinteinen ikkunanpesu vaatii joukon erilaisia apuvälineitä: pesuainetta, vettä sankoon, puhdistusliinoja ja ikkunalastan jne.
Höyrypesurilla pestessä en tarvinnut oikeastaan mitään apuvälineitä, korkeintaan jonkinlainen rätti, jolla ikkunan välin sarananpuoleiset pikkuvälin saa pyyhittyä.
Tietysti muunalaisia valmisteluja on, esim. vesisäiliön ja paineastian täyttäminen vedellä ja vesisäiliöön lorautetaan vaahdonestoainetta ja 5 min odotellaan, että vesi on kuumennut paineastiassa.

Ensin irrotettavat alumiiniristikot pois ja pesuhuoneeseen suihkuun. Kunnon hyörytys lasin pintaan ja lastaaminen imevällä pesurilla.  Pesuri antaa pesun aikanakin kuumaa höyryä, joten tavallaan tulee kaksi höyrytystä. Pesuri imuroi samantien likaisen veden säiliöön, ei tarvitse pyyhkeiden kanssa pelata. Myös ikkunan välit puhdistuu samalla lastauksella ja kärpäsenraadotkin kone imee mennessään. Siinä kaikki. Ei jäänyt rantuja ikkunaan tai ikäviä valumia.

  

Keittiön ikkunat, joissa on taso on heti ikkunan alla, ei höyrypesuri taitu kunnolla ja lastaaminen ei siis onnistu alareunaan asti järkevästi, joten näiden ikkunoiden pesu on haastavaa, todennäköisesti pesen ne perinteisesti astianpesuaineella, rätillä ja lastalla.
Toinen miinus on, että johto saisi olla hieman pidempi. Kone täytyy tuoda ihan ikkunan viereen, että lasta ylettyy ikkunan yläreunaan asti.

Inhoamani ikkunanpesu on nyt niin vaivatonta kun se meikäläiselle voi olla - nyt on ainakin toivoa, että ikkunat tulee pestyä - ikkunapintoja on nimittäin talossa 196 kpl + varastorakennuksen 32 kpl.


Jos joku ihmettelee, että kylläpä meilläpäin paistaa aurinko, niin voin kertoa että vettä on tullut taivaan täydeltä jo monta päivää, niinkuin varmaan suurimmassa osassa suomea - kuvat ovat jo parin viikon takaisia ;)

- tarja -

8 kommenttia:

 1. On sinulla pesemistä ikkunoissa! Mutta sama homma odottaa täällä talossa, teen ihan lastalla ja perusvälineillä. Kärcherin pesurikin on, mutta en oikein siitä innostunut. Kivaa helatorstaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kieltämättä, mutta toisaalta en antaisi yhtään ikkunaan poiskaan - rakastan luonnonvaloa ja sitä että joka kulmalta näkee pihalle. Nyt Aikku kokeilet sinäkin pesuriasi ikkunanpesuun, huomaat että miksi et tehnyt jo aikaisemmin ;). Ihanaa helatorstaita sinullekin <3

   Poista
 2. Voi täällä mennään sieltä missä aita on matalin...eli pesen ulkoa ja säädän sälekaihtimia! :)
  Ei kuulu lempihommiini tämä ikkunoiden pesu!
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa oikein tutulta, ei ole lempihommia ikkunanpesu täälläkään ;). Ehkä nuo tulee kesän aikana pestyä, pari viikkoa sitten on jo sentään aloitettu, nyt on taas pieni paussi :). Ihanaa helatorstaita Marita ja hyvää loppuviikkoa <3

   Poista
 3. Kätevältä näyttää ja ikkunat puhtailta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin miten kätevä laite olikaan, kun vaan viitsi kokeilla. Mukavaa helatorstaita Jassutassu <3

   Poista
 4. Meillä taitaa olla samanlainen höyrypesuri, en kyllä ole edes tajunnut, että sillä voisi pestä ikkunoita. Kärcherin ikkunanpesurilla olen pessyt ja se on kyllä myös tosi toimiva peli.

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)