lauantai 19. joulukuuta 2015

Mitä voi tehdä rikki menneestä muovikuusesta? Ohjeet myös sammaltuolin tekoon

Mitä tehdä rikki menneestä joulukuusesta? 

Meidän silkkinen joulukuusi on tullut tiensä päähän pari joulua sitten. Ensin putosivat alimmat oksat, mutta keksin päällystää tyhjäksi jääneen alarungon ensin sanomalehdellä paksummaksi ja sen jälkeen punavalkoista nauhaa päälle - kuusi oli kyllä kaunis niinkin, melkeinpä parempi kuin alaoksien kanssa.

Nyt kuusesta on kuitenkin irronnut oksia sieltä ja täältä ja päätin, että nyt se joutaa jo roskiin, mutta sitten mietin, että jotain siitä on vielä pakko jatkojalostaa, sillä se olisi tukkinut koko roskasäiliön, joten se tuntui melkoiselta haaskaukselta.

Tässä tuokokset:

Ensimmäiseksi päätin, että teen muovikuusen havuista poron ulkoportaille ja päällystin vanhan olkipukin havuilla. Tein porolle isomman kuonon kanaverkosta. Näin roskistuomion saanut olkipukkikin pääsi kierrätykseen.


Tyttärelle tein kaksi havupallopuuta oman kotinsa portaille. Valkoiseen ruukkuun sahasin kaksi puun oksaa ja ruukun pohjalle laitoin multaa, hiekkaa ja kiviä tukemaan runkoa. Havun oksat vain oasispalloon pystyyn ja pallopuu on valmis. Vihreää sisalheinää laitoin peittämään ruukun kivet.

Lopuista havuista tuli useampikin havukranssi koristamaan ikkunoita jouluvalojen kera.Varastossa on pyörinyt vanha tuoli ja sen päällystin metallilangan avulla sammaleella - näen sammaltuolin jo sieluni silmin ensi kesänä kasvimaalla viljelylaatikon vieressä

Kiven päällä on jo aikaisemmin tekemäni sammaltähti ja käläpallo, jonka pohjana on kanaverkko. Tuolin päälle sinkkivatiin laitoin havuja ja sokerikuorrutettuja omenoita.


Jonkinmoista kierrätystä siis nämäkin ;)

Ihanaa joulun odotusta ❤️

- tarja 


PS. Arvonta on päättynyt, palkintona oli Sisustus Kokon:in ihanat nostalgiset joulupukkikoristeet. Kiitos Kokon:lle palkinnon lahjoituksesta. 
Random.org arvontakone arpoi voittajaksi Kirsti Helena P. Onnea voittajalla ja kiitos kaunis kaikille osallistujille ❤️

2 kommenttia:

  1. Oletko tuohon pallopuuhun leikannut yksittäisiä oksia vai työntänyt aina semmoisen yhden monisakaraisen kerrallaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monisakarainen oksa, tälläisen yhden oksan pituus arviolta noin 25 cm :). Ihanaa Joulua <3

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)