lauantai 30. tammikuuta 2016

Kodinhoitohuoneen uudistuksia & Eva Solo kastelukannu

Kodinhoitohuoneen ikkunan alla olevan tason alle olen pitkään kaivannut korkeampaa tuolia, sillä taso on normaalin tiskipöydän korkeudella, joten tavallinen tuoli jää luonnollisesti esim. ompelukoneella ommellessa liian matalalle.

Tulevalta tuolilta kaipasin myös tukevuutta, sillä se saisi samalla toimia myös emännänjatkona - meillä ei oikein ole ollut mitään sellaista tuolia, jonka varassa uskaltaa kiikkua katon rajoissa ;). 

Sopivaa tuolia ei tähän mennessä ole löytynyt, mutta autotallirakennuksesta silmään osui miehen käytössä ollut kaikenmaailman öljyssä ja rasvassa ollut puinen, vanha korkeampi jakkara, joka on joskus kulkeutunut miehen lapsuudenkodista meille. Kuka lienyt aikanaan tehnyt, tämä olisi niin mukava tietää, joku tarina vanhalle tuolille.

Puujakkara oli kunnoltaan erittäin tukeva, ei minkäänlaista heilumista tai varsinaista korjattavaa. Mutta likainen se oli! Kunnon pesun jälkeen se näytti simppeliltä ratkaisulta kodinhoitohuoneen penkiksi. Sori siis miehelle, tämä lähti parempaan käyttöön ;)Pesun jälkeen kittasin muutaman kolon ja hioin entisen maalisen pinnan. Pari uutta maalikerrosta pintaan ja jakkara näytti oikein hyvältä. 

Joku varmaan muistaa, kuinka olen kertonut unelmasta, että oppisin virkkaamaan, varsinkin kun ihana ystävä teki meille wc :hen ihanan virkatun trikoomaton ja wc-rulla-korin.
Tähän hätään en vielä virkkaamaan ole oppinut, joten äitini virkkasi uudistetun jakkaran päälle mittojen mukaisen päällisen puhtaanvalkoisesta miniontelokuteesta - kiitos äiti ❤️

Pappelina Vera -maton käänsin valkoisen puolen ylöspäin. Olen ollut mattoon enemmän kuin tyytyväinen - niin surutta saa heittää pyykinpesukoneeseen ja taas on kuin uusi!Kodinhoitohuoneen maitolasisesta liukuovesta pääsee pukuhuoneeseen, siellä on pehmoinen Hemtex :n tummanharmaa matto - siihen on ihanaa upottaa puhtoiset varpaat kun tullaan saunomasta pukemaan. Miniontelokuteesta on tehty myös pukuhuoneen penkillä oleva kori, Paapo :sta.

 
 


Kodinhoitohuoneemme eri toiminnoista ja diy-jutuista voit lukea enemmän täältä.

 Kodinhoitohuoneen uusin hankinta on nerokas kukkien kastelukannu. Ihastuin tähän yksinkertaisen täydelliseen muotoiluun kauan sitten. Tämä Eva Solo kastelukannu on kyllä kastelukannujen aatelia. Tämä minimalistinen kastelukannun kehtaa pitää esillä, jolloin se on aina valmiina käyttöön.Kannussa on krominvärinen kapea metallinen kaatonokka ja pieni ilmareikä, jolloin vesi valuu tasaisesti myös pieniin ruukkuihin ja nokan voi kiertää auki täyttöä varten. Ala-osa on kevyttä muovia. Tukeva kahvaosa on nerokkaasti integroitu kannun muotoiluun.Tein huomiseksi leivän nousemaan, aamulla saadaan lämmintä leipää ❤️, mutta nyt saunaan. Hyvää lauantai-iltaa ❤️

- tarja -


Ps. Muistathan, että kotiporstuan Instragram päivittyy joka päivä  sisustuskuvilla - käy  kurkkimassa  tästä  ♥. Myös Pinterest :iin päivittyy keräämiäni sisustus -ja diy-kuvia joka päivä - käyhän tutustumassa :)           

12 kommenttia:

 1. Ihana, kun on erikseen pukuhuone <3

  Ja tuo kastelukannu on todella hieno, voisinkin sellaisen meille kotiuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija <3. Pukuhuone on ollut kyllä mukava tultaessa saunomasta. Ja tietysti että pyyhkeet ovat lähellä kylpyhuonetta ja kodinhoitohuonetta. Ja tuota kastelukannua voi hyvällä omallatunnolla suositella, oikeasti toimiva, tarkkaa vedenkaatamista :)

   Poista
 2. Kaunis kodinhoitohuone. Minusta tuntuu että meidän kodari on verhoutunut ulkovaatekasoihin, huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3. Pitäisköhän mun lähettää arkikuva meidän kodarista ;), nämä on tällaisia just siivottuja "pyhäkuvia" - sekunnin sadasosassa otettuja kuvia ennen normiarkea ;)

   Poista
 3. Ihana jakkara, näin se kierrätys toimii! :)
  Muutenkin niin upea tämä teidän tila ja ratkaisu, tykkään kovasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jessica <3. Näköjään ratkaisu löytyy monesti lähempää kuin uskookaan ;)

   Poista
 4. Magee tuo kannu!
  Ja sievä jakkara!
  Terveisiä täältä kukkivien mantelipuiden alta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna <3. Oo, ihanaa aurinkoa sinne mantelipuiden alle <3 täältä auringon pikku pilkahduksista ;)

   Poista
 5. Vähänkös olen kateellinen tuosta kodinhoitohuoneestasi! Meillä tässä 50-luvun talossa on kaappitilaa tosi vähän ja tuo pieni kodnhoitohuoneemme on ihan sisääntulon vieressä...kutsun sitä"pommihuoneeksi" kun se useimmiten näyttää siltä, kuin pommi olisi siellä räjähtänyt.
  Teillä on kyllä niin kaunista ja ennen kaikkea kaikki ajateltu käytännöllisesti!
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita <3. Tyytyväinen olen kyllä ollut kodariimme, kaikille asioille mietittiin paikka jo suunnitteluvaiheessa - helpottaa arkea tietenkin. Ihanaa sunnuntaita!

   Poista
 6. Onpas ihana tuo kastelukannu ja sopii myös ahtaisiin paikkoihin. Minä harrastelen myös ompelua kodinhoitohuoneessa ja käytänkin ommellessa keittiön korkeaa jakkaraa, että ylettyy ompelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku <3. On näppärä kastelukannu ja mahtuu pieneenkin tilaan :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)