perjantai 18. huhtikuuta 2014

Yläkerran aula-olohuone & haastellinen sisustus

Nämä yläkerran aulatilat ovat monta kertaa melko haasteellisia sisustaa, ne kun jäävät usein kulkuväyliksi muihin tiloihin. Suunnitteluvaiheessa mietimme kuitenkin, miten tilasta saataisiin huonemaisempi ja tätä kautta oikeaan käyttöönkin. Siksi mitoitimme tilaa siten, että sinne saadaan tilaa ainakin sohvalle ja tv:lle.

Aulatilasta lähtee portaikon aukon lisäksi ovet neljään makuuhuoneeseen sekä kylpyhuoneeseen ja parvekkeelle - siinä haastetta sisustamiseen ;). 

Halusimme portaikkoon puoliseinät, sillä se eristäisi enemmän ääntä yläkerrasta alakertaan - usein juuri kun lapsilla on kavereitakin, tulee luonnollisesti myös enemmän ääntä ;). 
 
Aulasta tuli siis lasten olohuone, jossa iso punainen & löhöinen divaanisohva / vuodesohva ja paljon paljon tyynyjä, sekä tv peleineen. Lattialle mummu teki vanhoista lapsuudenkotini räsymatoista isoja istuintyynyjä. Tämä tila on siis pikkuneitien huoneiden lisäksi enemmän värikäs - mutta sama värimaailma jatkuu alakerrasta yläkertaan.

Sohva toimii vaikka vierasvuoteena, sillä se on parivuoteen kokoa. Vuodevaatteiden säilytykseen löytyy istuimen alta tilava vuodevaatelaatikko. Sen saa lisäksi myös kokoon, jolloin se toimii normaalina sohvana - tällöin sitä voi hyödyntää tarvittaessa muissakin huoneissa.

Aulaan pappa teki tupaantulijaisiksi renginkaapin ja portaikossa on toisen papan kaataman hirven komeat 12-piikkiset sarvet. Halusin hirvensarvet portaikkoon muistuttamaan jo poisnukkunutta pappaa... 

Verhot ja tyynyt Marimekko Bottna. Jääkarhutyynyt Marimekko Nanuk. Sinkkivati Sisustus Kokon. Porohuovat Leviltä. Portaikon seinävalaisimet ja katon pallovalaisimet Massive. Puisen arkun on tehnyt pappa. Matot Saltex. Tv-taso seinämällä Ikea.
2 kommenttia:

 1. Meilläkin yläkerranaula herätti omaa pohdintaansa. Tällä hetkellä aulassa on kirjahylly ja keinutuoli, kissanvessa ja emännän jumppapaikka. Varsinainen monitoimitila siis :D Ja pinta-alakaan ei ole laaja, mutta hyvin mahtuu.

  Kauniisti olette ratkaisseet yläkerran aulaongelman ja saaneet siitä varmasti kivan ja lokoisan paikan :) Ja nuo sarvet on komeat! Hmm... onnistuisinkohan salakuljettamaan perheen yhteiseltä mökiltä myös yhdet sarvet meille kotiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja tervetuloa sivuilleni :). Pohdintaa nämä tilat varmasti herättää monessakin kodissa, mutta teillä näyttäisi olevan tosiaankin monitoimitila :). Isäntä kysyi kaksikin kertaa että haluanko todella hirvensarvet seinälle ;), mutta näin todella oli - itseasiassa jo talon piirrosvaiheessa tiesin, että porraskuiluun suunnitellaan paikka valaistuksineen hirvensarville - siinä ne muistuttavat rakkaasta appi-papasta meitä joka päivä ♥

   Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)