perjantai 1. toukokuuta 2015

Pappelina maton pesu & pinttyneen tahran poisto

Hyvää vapunpäivää ja hyvää alkanutta toukokuuta kaikille . Aurinkoisia kevätpäiviä on kova ikävä - säät ovat kovin vaihtelevia ja pihatöihin en ole vielä kunnolla päässyt käsiksi.

Sateisia ja vaihtelivia säitä uhmaten pesin viikolla Pappelina Svea Metallic White -maton. Meillä sotkee eniten koira, ainakin mattoja. Viime viikolla koira oksensi Pappelina -matolle kunnon sappioksennukset ja vitsit oli vähissä. Mikään pesuaine ei pystynyt poistamaan parin sentin jälkeä.

Viikkosiivouksen yhteydessä Pappelina-matto on helppo lattioiden pesun yhteydessä mopata ja pysyy näin raikkaana ja puhtaana. Nyt tarvittiin kuitenkin jo kunnon pesua.




Yleensä pesen matot kesällä painepesurilla, mutta koska Pappelina -matolle luvattiin nopeaa kuivumista, päätin pestä maton ihan pesuhuoneen lattialla. Tämä oli siis ensimmäinen kerta kun pesin ko. maton.

Kastelin maton ja tein sankoon nestemäisestä pyykinpesuaineesta ja Swipen 30/60 pesutehostajasta sekoituksen, jonka kaadoin maton päälle ja annoin liota hetken, harjasin kevyesti ja huutelin. Kirkasta tuli, paitsi koiran sappioksennuskohta näkyi edelleen haaleana...




Kuivuminen näillä vaihtelevilla keleillä onnistui mainiosti lasitetulla porstualla - tuuli puhaltaa sen verran porstualle kuivattaen, antaen kuitenkin tarvittavan suojan sateelta.




Aurinkokin paistoi vaihtelevasti ja käänsin maton juuri siten, että päivän auringonsäteet vaalentaisivat koiran oksennuskohdan. Ja näin tapahtui!! Aurinko tosiaan poltti viimeisetkin värjäytymät ja matto on nyt siltäkin osin puhdas :)




Lisää Pappelina Svea Metallic White -matosta ja muistakin Pappelina -mattojemme käyttökokemuksista voit lukea täältä , täältä ja täältä




Kevään ensimmäinen pelapuukin on nyt hankittu - laitoin sen pianon päälle ilostuttamaan :) - ja kun ilman lämpenevät, saa se mennä terassille :)




Ihanaa pitkää viikonloppua

- tarja - 



Blogini löytyy myös:  Facebook / Blogilista / Bloglovin / Pinterest / Instagram  - tervetuloa mukaan!   

25 kommenttia:

  1. Kiva ja hyödyllinen postaus. Itse pesen matot kerran vuodessa mökillä kesällä ja voi sitä ihanan raikasta tuoksua, kun matot takaisin kotiin saan. Hyvää vappua sinne ja toivotaan, että nuo ilmatkin tuosta hiljalleen parantuvat. Täällä ainakin tänään näyttää ihan kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ruut <3. Se on niin totta, puhtaiden mattojen tuoksu on niin vallottavaa! Hyvää vappua Ruut, täälläkin näyttää tänään kivan aurinkoiselta, mutta tuuliselta :)

      Poista
  2. Tarja, et uskokkaan miten iloiseksi tulin tästä kirjoituksesta! Meillä on olohuoneessa valkoinen nukkamatto, tai no kolme koiraa ovat pitäneet huolen siitä ettei se enää ole niin valkoinen mitä ennen. Olen miettinyt uuden valkoisen maton hankkimista, mutta minua on arveluttanut materiaali. Toiveissa olisi matto, joka olisi helppo pestä, ilman että sitä pitää kiikuttaa pesulaan. Tässä sinun postauksessa taisi nyt tulla vastaus siihen millainen matto kannattaa hankkia perheeseen missä on koira/koiria. Kiitos ja kumarrus :) !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten iloiseksi tulin kommentistasi :). Ihanaa että sait vinkin, voin lämpimästi suositella vuoden kokemuksen jälkeen - näin lapsi- ja koiraperheessä on aivan loistava matto!

      Poista
  3. Mulla on eka Pappelina vasta hankinnassa, mutta laitanpas korvan taakse pesuvinkit!

    Ihastelin kuviasi, kaunis koti <3 Meillä on Rauhalan mallin mukaan rakennettu talo, joten tuttuja elementtejä näkyy terassillakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis <3. Suosittelen kympillä Pappelinaa :). Oo, pitääpä tulla kurkkimaan sinunkin taloasi, ihana yhteensattuma ;)

      Poista
  4. Mahtavaa, kun matto lähti puhtaaksi! Valkoinen matto on niin arka. Teidän olkkari näyttää kyllä tosi hyvältä! Mukavaa iltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kieltämättä jänskätti, miten tahrakohdan saa pois - on se aurinkokin melkoinen puhdistaja :). Muutenhan Pappelina on tosi helppo puhdistaa ja raikastaa viikkomoppauksessa :). Kiitos ihanista sanoistasi <3

      Poista
  5. Hyvä että sait maton puhdistettua :) Minulla kerran tippui mustikkakeitto matolle ja pilalle matto meni ei lähtenyt puhtaaksi vaikka millä kokeilin puhdistaa, harmitti!Aurinkoista ja rentoa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, tuo mustikka voi kyllä tosiaankin olla vihonviimeistä :(. Ketsuppi kuulemma pitää huuhtoa Pappelinasta heti pois, ei saa hinkata. Kiitos ja ihanaa viikkoa sinullekin <3

      Poista
  6. Sinulle on blogissani haaste :) t: syvältä.sanna

    VastaaPoista
  7. Eilen ostin uuden pienemmän pappelinan terassin oveen eteen kynnysmatoksi. En ole vielä pessyt omia mattoja, mutta näköjään uskaltaa ihan hyvin pestä kotonakin! Vettä sataa täälläkin ja on kylmää, mutta hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä toinen Pappelina-fani, sinultakin näitä Pappelinaan hurahtamisia tullut ;). Uskaltaa pestä kotona ja mattotelineellä roikottamisestakaan ei säikähtänyt :)

      Poista
  8. Kaunis matto ja ihan mahtavaa, että puhdistuskin on noin näppärää. Rentoa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu <3. On kyllä kiitollinen puhdistaa ihan kotioloissa, helpoin matto mitä olen pessyt :). Ihanaa viikkoa :)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Ja pesun jälkeen hohtaa entisestään, matossa on hienoinen Metallic-look :)

      Poista
  10. Kiitos vinkistä :) Hei tosi upealta näyttää teidän olohuone. Värit on niin mun makuun <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3. Ilmankos tykkään myös teidän kodin värimaailmasta :)

      Poista
  11. Kaunis matto ja kaunis koti :) Meillä myös kaksi koiraa, jotka likaavat matot hetkessä. En ihan heti uskaltaisi ostaa valkoista meille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Pappelina on mainio just koiraperheeseen, imurointi ja moppaus yleensä riittää, aina raikas matto :)

      Poista
  12. Kaunis ja mielenkiintoinen blogi sinulla!
    Kiva, kun olet vieraillut blogissani, ja löysin sitä kautta tieni tänne. Sait musta kyllä vakkarin vierailijan. :)
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Moi! Olipas ihana löytää tälläinen postaus kyseisestä matosta juurikin koira perheessä. Minulla on kuitenkin kysymys, saako koirankarvat matosta helposti irti? Meillä myös harkinnassa kyseisen merkin matto eteis käytävälle :)

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi :)