lauantai 1. maaliskuuta 2014

Meidän keittiö & kahvilatunnelmaa

Rakastan pieniä idyllisiä kahviloita ja niiden tunnelmaa. Monet ahaa-elämykset sisustuksen suhteen ovat tulleet juuri kahviloissa :)

Kun aloimme suunnitella talon pohjapiirrosta, oli selvää että keittiöön suunnitellaan paikka pienelle pyöreälle aamiaispöydälle, jossa aamiaiset ja iltapalat on kätevä (=helppo siivota ;)) syödä. Perheen yhteiset ruokailut voisivat sitten tapahtua liesisaarekkeen toisella puolella ruokailutilassa. Keittolevyltä ja jääkaapilta tulisi olla siis mahdollisimman lyhyt matka molempiin pöytiin.

Koko alakerran lattiapinnoiksi valittiin tummanharmaa laatta (30x60) - se oli melko rohkea veto, mutta voin vakuuttaa että lapsi- ja koiraperheessä aivan ihana - siinä on lasten saanut surutta vetää muovimopolla rinkiä, eikä kulumisesta ole tietoakaan :). Ja lattioiden puhtaanapito on todella helppoa.

Keittiökaapistoihin ja kodinkoneisiin valittiin mahdollisimman suoralinjaista ja selkeän modernia linjaa. Kaapistot ovat korkeakiiltoiset suoraoviset mallit yksinkertaisilla vetimillä - taas kaikki helppo puhdistaa hilloista ja voista ;). Astianpesukone on integroitu kaapistoon piiloon, liesitaso on Miele induktio ja liesisaarekkeen liesikupu Savo. Rosteriset erillisuuni ja mikro ovat Mielen. Jääkaappi-pakastin -yhdistelmät valittiin kiiltovalkoisiksi.
Keittiön hana on Oras Aventa ulosvedettävällä juoksuputkella, jolloin uuninpeltien puhdistus syvässä lavuaarissa on kätevää.
Pyöreä matto VM-Carpet Tessa. Kaapistojen valaisimet Massive. Kaapistojen välissä lasi.

Aamiaispöytä Ikeasta, läpinäkyvät tuolit Kartell La Marie ja jakkara Kartell Stone. Pöydällä Pentik -lyhty. Kaapiston päällä olevat lasikuvut ja saarekkeen isot ruokailuvälineet Sisustus Kokon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentistasi :)