perjantai 14. maaliskuuta 2014

Olohuone & DIY käpykranssi

Olohuoneemme on oikea monitoimihuone ja täynnä elämää. Usein pöytä heitetään sivuun ja silloin alkaa pikkuneitien jumppaesitykset tms.  Välillä pöydän päälle nostetaan Corona-peli ja matsit alkakoot.
Parasta on istua sohvalla, nostaa jalat rahille ja ottaa perhe kainaloon

Kalusteissa oli tärkeää selkeys, modernius,  suoraviivaisuus ja että ne kestävät aikaa sekä muotoilussa että väreissä.  Kun lapset kasvaa, pöytä vaihdetaan design-malliin ja sohva kulmamalliseen muhkeaan  valkoiseen nahkasohvaan. Valantin tv-tasosta en luovu koskaan, siinä on laatu & design parhaimmillaan. Vepsäläisen Nana-sohvastakaan en hevin luovu, se muuttaa vain yläkertaan.

Lapsiperheen äitinä pidän nopeaa siivousta tärkeänä ja pinnoiksi valittiin helposti puhdistettavaa materiaaleja. Sohvatuolit ovat nahkaa, sohvapäällysteet ovat irrotettavia ja koneessa pestäviä. Tyynynpäälliset saa heittää surutta pesukoneeseen ja koriste-esineitä on rajoitetusti, jolloin pölyjen pyyhkiminen on nopeaa. Matto on laadukas ja pysyy tilanteesta riippumatta ryhdikkäänä ja siistin näköisenä (ei kerää hiuksia tms). 
Kesäksi olohuone saa puhtaanvalkoiset tyynyt ja nukkamaton, ne ei ehkä pysy enää niin siistinä ;)

Kirsi Valanti tv-taso ja Nana -sohva Vepsäläinen, rahi Asko, Tirup sohvatuolit ja Imfors pöytä Ikea, lampaantaljat ja kattovalaisin Asko, matto VM-Carpet, lattiavalaisin Pentik, punainen pöytävalaisin Massive, tyynyt Vepsäläinen ja Pentik, valkoinen huopa Sisustus Kokon. Kotiteatteri Sony. Marimekko Bottna -kankaasta verhot. Kukkaruukku Ikea, valkoiset koristekivet Kekkilä. 
Vanhan tyynykorin maalasin valkoiseksi. Takan vieressä muurattu hylly, porot Pentik.

Pöydän päällä itsetekemäni käpykranssi, Sia -lasimalja Sisustus Kokon, ruusukynttilä Sokos.

2 kommenttia:

  1. Mä niin haluaisin tuollaiset nahkaiset nojatuolit, kuin teillä. Luultavasti meillä kyllä tulis niillä heti lapsille vahinko. Vai onko nuo sellaiset pyörivät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On pyörivät, mutta kovia vauhtia näihin ei (onneksi) saa. Jotenkin lapsille optimaallisemmat ja ovatkin lasten lempparituolit, niinkuin pesässä istuisivat :). Aikuisena kaipaisin korkeampaa selkänojaa - no, toisaalta ei sohvassakaan yleensä ole niskaan asti selkänoja :)

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)