sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pesuhuone & Sauna & Pukuhuone

Pesuhuoneen yhteydessä on pukuhuone, jossa kiinteät istuinpenkit ja kaapistot, jolloin esim. pyyhesäilytys on lähellä, paneeliseinät maalattiin valkoiseksi. 

Pesuhuoneeseen valittiin kiiltävät suorakaiteen muotoiset seinäkaakelit ja saman sarjan tummanharmaat lattiakaakelit kuin muuallakin alakerran lattioissa. Suihkun tehosteseinäksi tuli edelleen saman sarjan harmaat kaakelit kuin lattiassa, mutta pitkulamallisina. 
Pukuhuoneen ja pesuhuoneen välille asennettiin maitolasinen liukuovi.

Pesuhuone jaettiin siten, että kaksi suihkua jää seinämien taakse, jolloin wc-istuin ja lavuaari jäävät erilleen - mietimme tässä kohtaa arkkitehdin kanssa myös sitä, että suihkuvedet pysyvät pienemmällä alalla seinien vuoksi, joka on sekä käytännöllistä että kosteusasioiden kannalta järkevää. Suihkutilaa jää molemmin puolin runsaasti eli 110 x 115 cm.
Seinämien reunat viimeisteltiin upotetuilla metallilistoilla, jolloin kaakelin reunat eivät näy. Samaa listaa kulmapaloineen laitettiin shampoo-pullojen säilytyssyvennyksiin.

Saunan ovi toteutettiin ilman puisia karmilistoja. Oven reunat kaakeloitiin ja lasiliikkeestä tilattiin asennuksineen mittojen mukainen  lasiovi, joka pultattiin kromikiinnikkeillä suoraan kaakelireunaan. Nupiksi valittiin krominuppi.

Saunan lauteet tilattiin mittojen mukaan Lumilaude -liikkeestä. Malliksi valittiin kulmamallinen Helmi-muoto -lauteet, jossa on kiinnitetty huomiota istumamukavuuteen muotoilemalla istuinlaudetta. Ainavalmis-kiuas integroitiin lauteisiin. Lauteiden ja seinien materiaali on tervaleppää. Samasta firmasta tilattiin saman sarjan jakkara ja kiukaan takana oleva kiviseinä. Lauteisiin asennettiin led-valot sekä selkänojan taakse että istuinosan etureunaan - myös saunan kiukaan päällä on kaksi led-valoa.

Pukuhuoneen kylpytakit Villa Stockmann ja Vogue, hyllyn päällä Marimekko ja Finlayson-pyyhkeet. Pukuhuoneen istuinpäälliset tilattiin mittojen mukaan verhoilijalta, kangas kosteudenkestävää. Irtohylly Ikea, seinänupit Smedbo. Pukuhuoneen pehmoinen matto Hemtex. Säilytyskori tehty ontelokuteesta, Paapo. Meikkipeilit pukuhuoneessa ja pesuhuoneessa Ikea Fräck.
Pesuhuoneen kaakelit ja reunalistat Laattacenter. Suihku Hansgrohe Raindance. Kylpyhuoneen allaslaatikosto ja wc-istuin Svedbergs ja hana Hansgrohe Talis bidesuihkulla. Pyyhekuivain ja lisävarusteina lapasripustin Rej Design. Altaan yllä Smedbo saippua-annostelija kiinnitetty seinään. Ympyränmallisessa wc-paperitelineessä pysyy paperi kuivana, hankittu joskus Ikeasta entiseen kotiin.
Saunan Ainavalmis Forte -kiuas. Opa saunasanko, löylykauha ja saunamittari. Lyhdyn toi ystävä - lyhdyn sisällä keraaminen saunatonttu :). Koivuvastan on tehnyt vanha sotaveteraani!!2 kommenttia:

  1. Kaunis ja toimiva kylppäri. Kiitos postauksesta, näitä lukee mielellään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :). Tyytyväisiä ollaan oltu koko pesuhuone-sauna -osastoon, toimiva ja käytännöllinen lapsiperheen arjessa. Sauna lämpiää harva se ilta :)

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi :)